Royal Jozini, Eswatini – Swaziland 1. ve 2. Gün

Swaziland 1.Gün

Güney Afrika’dan Jozini

Sabah erkenden kalkıp eşyaları arabaya yerleştirmek için otoparka indik. Sınırda sıkıntı çıkarmasınlar diye yiyecek-içecekleri sığdığı kadarıyla römorkun içine, kalanları da bavullarla beraber tepeleme bagaja koyduk! Birgit hiç bu kadar eşya ile gitmemiştik dedi! Ee yiyecek içecek alışverişine Türklerle gidersen olacağı bu diyemedim. Daha sonraki günlerde “hiç bu kadar çok yemek yememiştim” de dedirttik hehehe.

Yeni havuz merdivenini de römorkun üstüne bağladık.
Kuzey Durban’da her yer Şeker Kamışı tarlası, o yüzden yemyeşildi

Kuzeye gittikçe bitki örtüsü değişmeye ve yerini “African Bush” dedikleri belgesellerde gördüğümüz akasya ağaçları ve otlaklara bırakmaya başladı.

Sınırdan hemen önce tepeden Jozini gölüne bakan Shayamoya Lodge’da mola verip öğlen yemeği yedik. Manzara çok güzeldi ama hava çok sıcaktı.

Shayamoya’dan Jozini gölü
Ağaç gibi büyüyen dev Aloe Vera Bitkileri!

Pazar günü olduğu için sınır kapısı bomboştu. 15-20 dakikada çıkış-giriş işlemlerini halletik. Oradan da kısa sürede Royal Jozini’ye vardık

Royal Jozini Game Reserve

Royal Jozini, eve doğru giderken
Siqalo Lodge, ana bina

Yiyecek-içecekleri dolaba yerleştirdiğimiz gibi fazla oyalanmadan balık malzemeleri ve tekneyi alıp göle doğru yola çıktık.

Balık tutmaya hazırım…

Evlerin olduğu bölgeyi çevreleyen ikinci bir çit daha vardı. Altından arabaların ve yetişkin filler hariç bütün hayvanların geçebileceği yükseklikte tek sıra elektrikli teli filleri engellemek için 4-5 yıl önce yapmak zorunda kalmışlar. Bölgede büyük yırtıcı hayvanlar yokmuş ama filler yer altında gömülü su borularını kazıp çıkartıyor ve büyük hasara neden oluyormuş.

Elektrikli tel, evler bölgesinden çıkıyoruz
Tekneyi suya indiriyoruz

Gölün nehirle birleştiği korunaklı bölgeye küçük bir yüzen iskele yapmışlar. Tekneyi suya indirdik, son güne kadar orada bağlı kaldı.

Yola çıkıyoruz.
Birgit,Ryan, Sultan ve Ben – Jozini Gölü, Swaziland

Tabi amaç sadece balık tutmak değil, su kenarına toplanan hayvanları da göreceğiz. Önceliğimiz filler ve gergedanlar.

Her çeşit antilop gördük ama fil göremedik. İlk gün için bu güzellikler bizi fazlasıyla mutlu etti tabi.
Ve sonunda gergedanları bulduk! Su kenarına gelmedikleri için dürbünle bakmakla yetindik. Suda timsahlar olduğu için ekstra güvenlik önlemi alıyoruz!
Jozini Gün Batımı
Siqalo Lodge, terastan gün batımı

Evin terasında içkilerimizi yudumlarken günü tamamen batırdık. Havanın kararmasıyla gökyüzü yıldızlarla dolmaya başladı. İlerleyen saatlerde samanyolu da kuşak gibi gökyüzünde yerini aldı. Ormanın sesleri ve günün yorgunluğu ile erkenden uykuya daldık.

Swaziland 2.Gün

Kaplan balığı avlamak için en uygun saatlerde -yani sabah güneş tepelerin ardından yükselmeden önce!!- tekne ile açıldık. Hava biraz serindi ama güneş kendini göstermeye başladığı anda içimizi ısıtıverdi.

Jozini gölü, sazlıklar ve dağlar
Yine balık tutamadık 🙂

Rüzgar şiddetlenip, dalgalar yükselince daha korunaklı olan nehir ağzına geri döndük.

Jozini Gölü, nehir ağzı

Kahvaltıdan sonra havuz başında biraz vakit geçirip güneşin tadını çıkardık. Bu arada güzel bir kudu (afrika ceylanı) ailesi su içmek için neredeyse yanımıza kadar geldi.

Kudular

Videoyu çekmek için ayağa kalkınca korkuttum hayvanları o yüzden resimde bana bakıyorlar hahaha.

Kudular, ana binadan bizim odaya giden yol
Siqalo Lodge, ana giriş

Akşamüstü safari için hazırlanırken farkettik ki araba çalışmıyor! Akü bitmiş! Neyse ki emektar Land Rover vardı da şarj edebildik. Yoksa yakınlarda tamirci yok!

Aküyü şarj ediyoruz. Ne varsa eskilerde var!
Don’t hate me because I’m gorgeous 🤣
Zebralar..!