Karadeniz Turu 9. Durak Amasya ve Boraboy Gölü

Giresun Uluburun’dan Amasya ‘ya

Giresun’da Amasya’ya yolumuz uzun olduğu için öğlen yemeğini yolda bir yerlerde yememiz gerekiyordu. Yıllar içinde bir çok defa duyduğum ve bir arkadaşın son anda hatırlattığı Samsun Çakallı menemeni tok da olsam yiyecektim 🙂 🙂 yani kaçarı yoktu. Ozan menemen sevmediği için köfte söyledi. Tabi sonuç: yemekleri paylaştık!! 🙂

Amasya

Amasya’ya vardığımızda saat 4’ü bulmuştu. Önceden ayarladığımız ve önünde park yeri olan oteli aramaya başladık. Ama haritaların bizi götürmeye çalıştığı yola şerit çekip kapatmışlardı. Adamları arayıp söylediğimde yol çalışması oldu için arabayı iki sokak ileriye park etmemiz gerektiğini söylediler. Açıkçası araba ağzına kadar doluyken yol ortasında bırakmak istemedik, bir de yalan söyledikleri için sinir olduk tabi.

Neyse çarşı içinde, nehre yakın bir otopark bulup arabayı park ettik. Tarihi bölgede biraz dolaştık ama hava o kadar sıcaktı ki! Hani fırının kapağını açıp içeri bakmaya çalışırsın da yüzüne sıcak dalgası vurur ya! Aynen öyleydi!! Kaleye doğru yürüsek mi acaba diye düşünmedik bile.

Amasya – Yeşilırmak Nehri ve Kral Mezarları
Amasya

Bu sıcak ve kalabalığa daha fazla dayanamayacağımıza karar verip akşam kamp yapacak yer arayışına girdik. Ters tarafta kalsa da Boraboy gölü cazip geldi ve alışverişimizi yapıp yola koyulduk.

Boraboy Gölü

Amasya merkez’den Boraboy gölü 63 km, 1 saat mesafede. Park girişinde daha önce hiç karşılaşmadığımız bir uygulama vardı. Tüm piknikçi ve kampçılara çöp poşeti veriyorlar! Çok hoşuma gitti. Yani kibarca çöpünüzü toplamayı unutmayın diyorlar 🙂 Kamp ücretini ödemek için göl kenarındaki işletmeye gittik. Çok güler yüzlü insanlar. Biraz soluklanalım diye çay ısmarladılar 🙂 bir sıkıntımız olursa diye de telefon numaralarını verdiler.

Saat 7 olmadan çadırı kurmuş yemeğimizi hazırlamaya başlamıştık bile. Hafta içi olmasına rağmen neredeyse bütün piknik masaları doluydu. Etrafımızdaki bir kaç grup geç saatlere kadar gitmese de, iyi ki şehir içinde kalmayıp buraya gelmişiz dedik.

Boraboy Gölü, Amasya

Sabah uyandığımızda bir önceki günün kalabalığından eser yoktu. Bu güzel manzaraya karşı, doğanın sesleri içinde huzurlu bir kahvaltı yaptıktan sonra, Karadeniz turumuzun 17.gününde, eve dönüş yoluna koyulduk.