ABD – Araba ile Batı Yakası Turu 12. Durak Pasifik Route 1

Pasifik Route 1

Bugünkü hedefimiz akşam kalacağımız Santa Maria’ya sahilden, meşhur Pasifik Route 1 üzerinden gitmekti. Şansımıza hava yine günlük güneşlikti. Ama sahile ulaştığımızda okyanus üzerinde sis olduğunu gördük.

Pasifik Sahili
Pasifik Sahili

İlk önce Santa Cruz’a girdik. Ama cumartesi günü olduğu için o kadar kalabalıktı ki arabayı park etmeyi bırak, içinden zor çıktık. Oradan sonra öğle yemeği için Monterey’de mola verdik. İnternette bulduğumuz Dos Victorias Meksika restoranına gittik. Çalışanlar sadece İspanyolca konuşuyordu. Biz de deneme yanılma yöntemiyle sipariş vermek zorunda kaldık 😅 Taco ve Burrito iyiydi ama Quesadilla’larını pek beğenmedik.

Pasifik Sahili

Çok garip bir hava vardı. Sahil tamamen sis altında ama 20 metre içeri girince günlük güneşlik, bulut bile yok!

Bixby Creek Bridge

Bu yolun en güzel kısmı olan Pfeiffer Big Sur Eyalet Parkının kapalı olduğunu bilmediğimiz için 20 km daha gidip aynı yoldan geri dönmek zorunda kaldık. Şu ana kadar yaver giden şansımız o gün dönmüştü. Biz de Palo Colorado yolundan ormanın içine girdik.

 

Buradan sonra Monterey’e geri dönüp dağların arkasından devam eden 101 numaralı yolu takip ederek Santa Maria’ya vardık. Ve ayağımızı Büyük Okyanusun sularına  sokamadan günü bitirdik.

ABD – Araba ile Batı Yakası Turu – ilk yazıya dönmek için tıklayın