Macgregor 26M ile İstanbul – Göcek Rotası 2021 / Gün 65-78 – Bozburun Yarımadası

Gün 65 – 69 Selimiye Koyu

Bozburun Yarımadasında ilk durağımız Selimiye idi. Bir Macgregor, bir Tirhandil beş gün küçük adanın karaya bakan tarafında demirledik. Gerçi Selimiye’de her yer karaya bakıyor 😂.

Selimiye

Kendimizi sağlama alıyoruz.

Selimiye manzaramız

Sessiz, huzurlu küçük bir kasaba ama her şey vardı. Hatta organik deterjan bile bulduk. Rahatsız olduğumuz tek şey son sürat yanımızdan geçen büyük yat dingileri oldu.

Misafirliğe gidiyoruz 😅

Bir gün Sığ Liman’a gidip geldik. Bir akşam da sahilde rakı balık yaptık.

Biz sahilde, bizim minikler de adada gözümüzün önünde demirli

Buradan sonra, herkesin farklı planları olduğu için, yolumuza yalnız devam ettik.

Gün 70 Orhaniye, Kız kumu

Sabah kısa bir seyirle Kız kumuna geldik. Pilot kitapta bulduğumuz yer artık yokmuş, o yüzden Martı Marina’ya yanaşmak zorunda kaldık.

Orhaniye

Yanan yerlerdeki ağaçlar kahverengi tonlarında olsa da koyun geneli hala yeşil ve güzeldi.

Orhaniye, sabah

Hele ertesi sabah erken saatte deniz çarşaf gibiyken ayrı bir hayran kaldık.

yanan yerler

Gün 71 – 72 Dirsekbükü

İskelemizde denize dimdik inen yüksek tepeler, sancağımızda Kameriye ve Koca adadan geçerek seyir yaptık. Hava mis gibi, deniz pırıl pırıldı.

Orhaniye – Dirsekbükü Seyri
Kameriye adası

Ruhumuz dinlendi… sonra Dirsekbükü’ne vardık ve aşık olduk… Tam da bize en uygun yer boştu. Yolculuğumuzun ikinci ayında en favori yerimiz burası oldu. Yüzmeye doyamadım. Hatta cesaretimi toplayıp drone bile uçurdum. Çünkü bu manzara bunu hak ediyordu.

Mavi
Dirsekbükü’nün surreal mavisi

ikinci akşam doğuda, tepelerin arkasinda, şimşekler çakmaya ve rüzgar da şiddetlenmeye başladı. Çapa tarayacak baya diye tedirgin oldum. Neyseki bir kaç saat sonra hava duruldu. Ama Selimiye’de çok şiddetli bora yapmış, tam zamanında ayrılmışız.

Güne Başlarken
Gün Doğumu

Seyrimizin 75. gününde yeni favori koyumuz burası olmuştu. Ama önümüzdeki haftalarda uzun sureli kalmaya daha uygun ve en az burası kadar güzel başka bir yer keşfettik. Onu da Göcek yazımda anlatacağım.

Gün 73 – 75 Bozburun

Hava yine yükselecek gibi görünüyordu, o yüzden üç gün Bozburun Limanda kaldık. Mart ayında karavanla gelmiş ve çok beğenmiştik zaten. Nadir duşu olan barınaklardan biri burası. Ama kaldığımız en pahalı barınaktı sanırım. Kasabada yürüyüşler yaptık, güzel yemekler yedik ama hiç fotoğraf çekmemişiz🤦‍♀️

Bozburun’dan ayrılırken

Gün 76 Serçe Limanı

Mart ayında, Serce Limanı’na da uğramıştık ama kalamamıştık. Karadan ulaşım biraz sıkıntılıydı. Denizden yaklaşırken ise dik yamaçlarla çevrili bu koyun girişini son ana kadar göremiyorsunuz. Hatta oradan giriş olduğunu bilmesek göremezdik.

Serçe Limanı iskele

Restoranın iskelesine/Tonozuna bağlanıp gece ücretsiz kaldık tatbiki aksam yemeğini orada yemek şartıyla. Bu bölge için standart bir uygulama ama bizim için bir ilk oldu. Pahalı olduğunu düşünmüştük, ta ki Göcek’e varana kadar 😅

Sabah
Kırpık

Gün 77 İçmeler

Marmaris’te yakıt ikmali yaptıktan sonra İçmeler’e demir atıp alargada kaldık. Tepeler tamamen yanmıs, iş makinaları çalışmaya başlamıştı bile.

içmeler
İçmeler – Yanan yerler

Muhteşem bir dolunaya denk geldik ve sakin bir gece geçirdik.

Suyun üstünde alacakaranlıkta fotoğraf çekmek baya zor oldu

Gün 78 Ekincik Koyu

İçmeler – Ekincik seyri tahminimizden çok daha uzun surdu. Çünkü uluslararası tatbikat vardı ve açıktan dolaşmak zorunda kaldık. Ama neyse ki rüzgar şiddetlenmeden koya girip demir atabildik.

Ekincik Koyu

Yine alargada kaldık. Ama çok yorulmuştuk ki denize bile girmedik.