Macgregor 26M ile İstanbul – Göcek Rotası 2021 – Çanakkale Boğazı ve Bozcaada

Gün 11-13 Gelibolu ve Çanakkale Boğazı Seyri

Çanakkale boğazı seyri kargo gemisi trafiği nedeniyle beni çok korkutuyordu. Üstüne bir de hava muhalefeti eklenmesin diye Gelibolu’da iki gün hava bekledik. Barınak tam merkezde olunca hem ikinci aşıları olup dinlendik hem de çamaşırhane ve sıcak duş işini hallettik.

Gelibolu

Yola çıktığımız 17 Temmuz sabahı hava mis gibiydi. Poyraz ve akıntı sayesinde ortalama 8,5 knotla seyir yaptık.

Çanakkale Boğazı Köprüsü
Şansımıza o sabah köprünün ilk platformunu koyuyorlardı. O gün boğazda gördüğümüz ilk ve tek büyük gemi de o oldu.
Çanakkale Boğazı
Dur Yolcu
Kilidülbahir, Eceabat
Şehitler Abidesi 2 milden selamlandı

Sanırım köprünün platform montajı nedeniyle o gün boğaz trafiğini yük gemilerine kapatmışlardı. Çünkü bizden başka boğazı geçen sadece bir yelkenli, bir de motor yat vardı. Çok keyifli bir gün oldu.

Gün 13-15 Bozcaada

Adaya öğlen saatlerinde vardık. Boğazdan çıktığımız gibi açık denizin dalgası bizi sallamaya başladı ama az yolumuz kaldığı için pek de yormadı.

Bozcaada Kalesi ve Limanı
İkimiz de ilk defa geldik. Çok güzel bir yer ama biraz pahalı
Bozcaada Limanı

Pasarellamızı da makara sistemi yardımıyla sabitledik ve halatlarla indirip kaldıra biliyorduk. Tamamen Ozan’ın icadıdır 😅

Gestaş Feribotları

Bozcaada Limanda Tonoz olmadığı için ilk defa demir atıp kıçtan kara bağlandık. Dip kum ve su pırıl pırıl olduğu için sıkıntı olmadı. Demiri tam Feribotun yanaştığı yere atmak gerekiyor. Normalde resimdeki küçük feribot bizim olduğumuz tarafta yanaşıyor ama bir defasında arkadaki büyük arabalı feribot yanaştı. Su çok derin olmadığı için yanaşma manevrasında tornistanı biraz güçlü verince bütün çapaları yerinden oynattı. Bizde bir sıkıntı olmadı ama iki yanımızdaki 50 feetlik güzelim yelkenli betona çarptı.

Marmara denizinden sonra Bozcaada ilaç gibi geldi. Üç gece kaldık. Aslında daha da uzun kalacaktık ama çarşamba günü Kuzey Ege’de büyük bir fırtına bekleniyordu biz de Salı gününden bölgedeki en güvenli barınak olan Küçükkuyu’ya geçtik.