Gürcistan 2. Durak Kolkheti Milli Parkı, Poti

Kolkheti Milli Parkı

Batum’dan Kolkheti Milli Parkı Yönetim ve Turist Danışma Merkezi 68 km 1sa 20dk mesafede olduğu için öğlen olmadan çadırımızı kurmuştuk bile.

Kolkheti Milli Parkı – Oqros Tba Gölü ve Çadırımız

Milli Park görevlisinin İngilizcesi çok iyiydi ve bizimle çok ilgilendi. Buradan sonra Kutaisi’ye gideceğimizi söyleyince o bölgedeki milli parklar hakkında bilgi verdi ve harita üzerinde hangi yolların daha iyi olduğunu gösterdi. Sayesinde, Martvili ve Okatse Kanyonu vb gibi, hiç aklımızda olmayan ama çoook güzel yerleri görme şansımız oldu.

Planımız o gün veya ertesi gün Paliastomi gölündeki turlara katılmaktı ama bu bölge tamamen koruma alanı olduğu için Turizm acentaları sadece Milli Parkların teknesi ile tur yapabiliyormuş. Bireysel olarak da gidebileceğimizi ama kaç kişi olursak olalım 20 kişilik teknenin parasının ödememiz gerektiğini söylediler! Hehe 🙂 Vazgeçtik haliyle. Milli Park görevlisi sağ olsun o gün tura gelecek rehberleri arayıp bizi de araya kaynatmaya çalıştı ama hiç birinde yer yoktu. Biz de onun yerine resimde görünen Oqros Tba gölünde kano yapmaya karar verdik.

Oqros Tba gölünde kano – Güneş gözlüğümü unuttum için gözler ancak bu kadar açılmış 🙂

Poti

Poti’ye ilk kano’dan önce öğlen yemeği için gittik. Meydandaki seyyar dürümcüyü görünce hemen atladık 🙂 Tavuk dönerin yanında bir de Khachapuri Adjaruli (yumurtalı peynirli pide) aldık. Bizim damak tadımıza çok uygun ama asıl dönere bayıldık, hatta Tiflisten dönerken yolumuzu 20 km uzatıp buraya tekrar geldik! Ama yoklardı 🙁 Öğleden sonra gittiğimizde markete uğrayıp akşam yemeği ve kahvaltı için bir şeyler aldık. Ve yine buz krizi. Burada da yok!

Poti Sokakları
Manzaraya karşı gün sonu keyfi

O kadar yorulmuşuz ki akşam yemeği için aldığımız hazır yemekleri bile çıkarmaya halimiz kalmamıştı. Çerez ve cipsleri götürüp yattık 🙂