Dar Es Salaam ve Günübirlik Bongoyo Adası

Dar Es Salaam

Soga – Dar Es Salaam arası 50 km olmasına rağmen yağış durumuna göre yol 2 ila 3 saat arasında sürdüğü için aynı gün içinde gidip gelmek çok yorucu oluyor. Bu nedenle tatil günlerimizde Cumartesi iş çıkışında gidip Pazar akşam geri dönüyoruz.

Genelde otele eşyalarımızı bıraktığımız gibi Cape Town Fish Market’e geçiyoruz. Hem canlı müzik var hem de yemekleri çok güzel.

Cape Town Fish Market

Kaldığımız butik otel de Masaki bölgesinde eski ama çok cici bir villa. Çalışanlar zaten adımı ezberledi, otelde kalan diğer insanlarla da tekrar tekrar karşılaşmaya başladık. Özellikle bizim gibi haftasonları şehre gelen 70li yaşlarındaki emekli mühendis, şimdiki çiftçi, Kenya doğumlu, İngiliz Ellen amcanın hikayeleri çok efsane!

Boulevard Inn, Kahvaltı
Otelin bahçesi

Kahvaltıdan sonra otelden çıkış yapıp Bongoyo adasına giden teknelerin kalktığı Slipway iskelesine yürüyoruz. Bu bölgede genelde expatlar yaşadığı için yolda yürüyen beyazları pek yadırgamıyorlar.

Masaki

İskelenin olduğu bölgede deniz sığ olduğu için gelgitten çok etkileniyor. Aynı saatlerde gitmemize rağmen bazen su tamamen çekilmiş oluyor. Ama her halükarda açıkta demirlemiş olan büyük tekneye ulaşmak için küçük kayıklara binmek gerekiyor.

Slipway İskelesi – Gelgitten dolayı deniz seviyesi yüksek
Slipway İskelesi – Gelgitten dolayı deniz çekilmiş
Tekneler biraz eski ama Msasani körfezinden çıkmadığımız için sıkıntı yok.

Bongoyo Adası

Adaya varmak yaklaşık 30 dakika sürüyor. Milli park giriş ücreti dahil kişi başı 45.000 şilin. Bembeyaz kumsalı ve pırıl pırıl denizi ile adeta mini Zanzibar.

Bongoyo Adası
Plajdaki yerimiz

Su o kadar güzel ki insan sudan çıkmak istemiyor. Tabi biz iki haftanın yorgunluğunu bir günde çıkarmaya çalıştığımız için günün çoğunu yatıp kitap okuyarak ve uyuyarak geçiriyoruz.

Su pırıl pırıl ve serin

Fotoğrafın renkleri ile hiç oynamadım.

 

Bongoyo adasında sadece bir restoran mevcut. Kullanma suyu ana karadan geldiği için kısıtlı, ama güneş panelleri olduğu için soğuk içecek servisi yapabiliyorlar. Fiyatlar da Dar Es Salaam’da gittiğimiz restoranlaradan daha ucuz. Menüde pek seçenek yok ama yemekler lezzetli.

Restoran ağaçların altında ve biraz yukarıda.

 

Tuvaletlere ulaşmak için de restoranın arkasındaki patikayı takip etmek gerekiyor. Çok uzakta değil ama adadaki vahşi hayata tanıklık ettikten sonra biraz tedirgin olduk açıkçası 😅.

 

Tuvaletlere giden patika:

 

 

Ama bu kadar kusur kadı kızında da olur diyerek bu cennet adanın tadını çıkarmaya bakıyoruz!

Bongoyo Adası