ABD – Araba ile Batı Yakası Turu Flagstaff ve Eve Dönüş

Flagstaff

Los Angeles dönüşünde kardeşimin son toplanma ve odasını boşaltma işlerini sadece 2 gece ve bir tam güne sığdırmaya çalıştığımız için yine koşturmaca ile geçti. Ama Flagstaff o kadar güzel bir yer ki araba ile oradan oraya giderken dışarıyı seyretmek bile çok keyifliydi. Gerçi akşam yemeğine çıktığımızda araya alışverişi bile sokuşturduk 😅

 

Bu arada Flagstaff’a ilk geldiğimizde kullandığımız “drive-through ATM” lerden bahsetmeden geçemeyeceğim 😱. Dışarıdan benzinlik gibi görünüyor, aklının ucundan geçmez. İlk girdiğimizde herhalde ATM’ler benzinliğin yakınında diye düşündüm. Ancak yanaştığımızda pompaların aslında bankamatik olduğunu anlayabildim, yok artık…yok artık!!

Lowell Gözlemevi

Plüton gezegenin keşfedildiği bu gözlemevini göremeden dönsek üzülecektim açıkçası. Akşam yemeğinden sonra vaktimiz kalınca hemen gittik. Normalde ışık kirliliğinden etkilenmemesi için gözlemevleri yerleşim yerlerinden çok uzakta olur. Ama Flagstaff  dünyanın ilk “Karanlık Gök Şehri” olarak gerekli önlemleri almış. Şehir karanlık ve gece gökyüzü pırıl pırıl.

İkiz Spiral Galaksiler – Temsili 🙂

 

Biz 21:30 daki Constellation Tour – Takımyıldızı turuna katıldık. Ayrıca teleskopla, adını hatırlayamadığım, ikiz spiral galaksileri gözlemleme şansımız oldu 🤓😍  resimdekilere çok benziyordu.

 

 

Lowell Gözlemevi

Lowell Gözlemevi

Eve Dönüş

Sabah erkenden kalkıp araba ile Phoenix’de geçtik. ilk uçuş Phoenix – Salt Lake City arasındaydı. Neredeyse Arizona ve Utah’ta gezip gördüğümüz her yerin üstünden geçtik. Ama sadece Büyük Kanyon o mesafeden çekilen bir fotoğrafta bile gözden kaçmayacak büyüklükteydi!

Uçaktan Büyük Kanyon
Uçaktan Salt Lake City

ABD – Araba ile Batı Yakası Turu – ilk yazıya dönmek için tıklayın