Sinda Adaları Snorkel Turu – Kipepeo, Dar Es Salaam

Kipepeo Plajı

Sinda adaları Kipepeo plajının açıklarında olduğu için cumartesi gece orada bir otelde kalıp, pazar sabah da tura gitmeye karar verdik. Aslında Ocak ayından beri Kipepeo Beach Village oteli telefonla arayıp turu ayarlamaya çalışıyordum ama önce mevsimsel rüzgar ve akıntılar, sonrasında da Mart-Nisan-Mayıs yağmur mevsimi yüzünden Haziran ayına kadar beklemek zorunda kaldık.

Kipepeo Beach Village Oteli

Odalar tam Afrika tarzında doğal malzemelerle yapılmıştı, yani pencerelerde cam yerine resimdeki panjurlar var ve çatı araları açık. Girişte banyo ve tuvalet, üst katta cibinlikli geniş bir yatak ve balkon vardı. Gece hava baya soğudu ama yatmak için odaya gittiğimizde battaniye istemek için artık çok geçti. Ozan halinden memnundu ama ben verdikleri ince pike ile dondum!

Balkonumuz, plaj ağaçların arkasında

Dar Es Salaam’ın anakaradaki en güzel plajı bence burası. Sığ olmadığı için gel-gitten de etkilenmiyor. Pazar günleri kalabalık ve gürültülü oluyor dediler ama biz öğlen saatlerinde teknede olduğumuz için pek kalabalık görmedik. Hatta bizim şantiyden de o kadar çok giden oluyormuş ki, puantöre görünmeyi unutmayın diye dalga geçtiler bizimle! 😂

Kipepeo Plajı, Dar Es Salaam. Sabah saatlerinde günübirlikçiler daha gelmedikleri için hala sessiz sakin.

Sinda Adaları

Sabah kahvaltımızı yapıp eşyalarımızı resepsiyona bıraktıktan sonra, maske, snorkel ve paletlerimizi alıp Dhow yelkenli teknesine bindik. Tur ücreti, malzeme, öğlen yemeği ve içecekler dahil kişi başı 35 dolardı. Tekneye oniki kişiye kadar yolcu alabiliyorlarmış ama şansımıza o gün bizden başka kimse yoktu.

Sinda adalarına doğru yola çıkıyoruz.

Aslında teknenin karaya yaklaşırken kullandıkları bir motoru da var. Ama asıl mesafeyi yelkenle ve resimdeki ahşap dümenle yapıyorlar.

Yaklaşık 45 dakikalık bir yolculuktan sonra adanın açıklarındaki ilk durağımıza geldik. Suyun rengi inanılmaz güzeldi.

Sinda Adası açıkları, ilk snorkel durağımız
Mercanlar

Snorkel videolarını buraya yüklemek yerine bütün günümüzü kapsayan bir video hazırladım;

Sinda Adaları Snorkel Turu videosu için tıklayınız.

İyice yorulup acıkınca adaya doğru yola çıktık.

Sinda Adası

Adada yerleşim veya Bongoyo gibi bir işletme yok. Biz gittiğimizde sadece balıkçılar vardı. Sandviçlerimizi yedikten sonra etrafta dolaşıp biraz fotoğraf çektik.

Sinda Adası ve Dhow teknemiz
Adanın diğer tarafı
Sahildeki Baobab Ağacı

Biraz dinlendikten sonra bu sefer de direk sahilden snorkele başladık. Yarım saat sonra kaptanımız tekneyle yanımıza gelip yorulup yorulmadığımızı sordu. Aslında yorulmuştuk ama su o kadar güzeldi ki kararsız kaldık, adam da adaya geri döndü. Ancak ondan sonra sahilden ne kadar kısa zamanda ne kadar fazla uzaklaştığımızı farkedebildik. Meğer bizim gittiğimiz yöne doğru akıntı varmış! Daha fazla sürüklenmeden geriye, sahile doğru yüzmeye başladık ama baktık snorkelle olmayacak, milim milim ilerleyebiliyoruz, başladık kulaç atarak var gücümüzle yüzmeye! Sahile vardığımızda artık nefesim kesilmişti. Ayağımda palet olmasa sahile ulaşamazdım.

Dönüş yolu için tekrar yelkenimizi açtık. Hatta Ozan bir ara dümeni aldı.

Kaptanımız Ozan
Kipepeo Plajına dönüş yolunda

Öğleden sonra otelimize geri döndüğümüzde o sessiz sakin plajdan eser kalmamıştı. Ama biz zaten günü bitirmiştik, yemek yiyip kuruduktan sonra Dar Es Salaam’a oradan da kampa doğru yola çıktık.