Tayland’da İngilizce Öğretmenliği Anılarım 4 – Thai Dans Gösterimiz

Yılbaşı 2010 ve Thai Dans Gösterimiz

2009’u 2010’a bağlayan yılbaşında öğretmenlere özel bir gece düzenlediler. Yemekler yendi, şarkılar söylendi, çekilişle geceye katılan herkese hediyeler verildi. Güzel bir organizasyon yapmışladı. Ama benim için o geceyi unutulmaz yapan başka bir şey oldu.

İki gün öncesinde bölüm başkanı, yabancı öğretmenler olarak küçük bir Thai dans gösteri yapmamızı rica etti. O dönemki Avrupa/Amerikalı hocaların yaşı büyük olduğu için onları dahil etmedik. Ben, Koreli bilgisayar hocası, İki Çinli öğretmen ve Çinli stajyerlerle birlikte hazırlandık. Boş derslerde bir araya gelip, toplamda 2-3 saat prova yaptık.

Okulun Folklor hocası saçımızı ve makyajımızı yapıp, bizi giydirdi. Evet elleriyle giydirdi çünkü etek aslında bir parça kumaş, büstiyeri de üstüme dikti 😅

Büstiyeri üstüme dikerken
Isaan Bölgesine ait Folklor Kıyafeti
Çok fena Thai dansı yaparım

Erkenden hazırlanınca biraz etrafta dolanıp şebeklik yaptık.

Bu arada küçük bir not, alttaki resimde kütüphanenin girişindeki ayakkabıları farketmemiş olabilirsiniz. Bazı odalara, özellikle öğretmenler odasına ayakkabı ile girmek yasaktı. Bizim terliklerimiz vardı, öğrenciler de çorapla giriyordu.

Sağ baştan Koreli, Türk, Çinli x 2

Kostümlerimiz Tayland’ın İsaan bölgesinden oldu, kareografiyi folklor hocası ve Çinli stajyerler Thai figürleri ile yaptı ama müzik Çince 😅

 

 

Dans ederken çok eğlendik, çok güldük ama en çok izleyenler eğlendi, orası kesin! Şuan bile izlerken yüzümde kontrolsüz bir gülümseme var.

Gecenin sonu hatıra fotoğrafı

Tayland’da İş Bulma Sürecimiz ve Yaşam – ilk yazıya dönmek için tıklayınız