ABD – Araba ile Batı Yakası Turu 14. Durak Los Angeles ve Sörf Dersi

Los Angeles

3 gece kaldığımız Lax Apartments Venice beach e yakın çok şirin bir evdi. Mutfağı da tam olunca kahvaltı ve akşam yemeklerini evde yapmaya karar verdik. Kaldığımız süre boyunca insanlar genelde bir gece kalıp gitti. En çok dikkatimizi çeken orada yaşayan 2 çocuklu hispanik bir aileydi. Kadın bir sınava hazılanıyor, çocuklar da sabahları üniformalarını giyip okula gidiyordu. Selam bile vermediler, biraz suratsız insanlardı ama uzun süredir oradalarsa gelip giden insanlardan bıkmış olmaları normal tabi.

1. Gün Sörf Dersi

Detaylı bir araştırma sonunda çok iyi yorumlar almış olan Aloha Brothers tan ders almaya karar verdik. Rezervasyonu yapar yapmaz şirketin sahibi Nick Fowler bizimle iletişime geçip boy kilo bilgilerimizi aldı. Programımız netleşince de bize en uygun saatlere göre program yaptık. Kurs ücretini de sabah Venice plajında buluştuğumuzda ödedik ve bizi hocamız Dustin’e emanet edip gitti.

Eğitim Şart

Dustin hem çok eğlenceliydi hem de işini iyi bilen profesyonel bir sörfçüydü. Ala ve Ola da Los Angeles’a yeni taşınmış, onların da ilk dersi olduğu için çok eğlendik.

Yer eğitimi önemli!

Yarım saat suyun dışında ayağa kalma eğitimi aldıktan ve güvenlik kurallarını öğrendikten sonra suya girebildik. Hava puslu ve biraz serindi ama ayağa kalkmaya çalışmak 😂😂 o kadar zor ki kan ter içinde kaldık!

Venice Plajında Sörf

Nasıl düşeceğimi çok iyi biliyorum öyle söyleyeyim 😂

ilk dersin sonundaki tipimiz

Dustin diyor ki “biri beni kovalamadığı sürece koşmam, bir şey taşımak zorunda olmadığım sürece ağırlık kaldırmam” 😂 yaaani … gerek yok zaten! Haftada 3 gün sörf yapsan gram yağ kalmaz!

ilk derste ayağa kalkamadık, ama gururluyuz

Ozan ertesi gün ayağa kalkmayı başardı. Video için buraya tıklayınız.

Üstümüzü değiştirip şehir merkezine doğru arabamızla yola çıktık. San Francisco’da Uber, tramvay ve yürüyerek dolaşmıştık ama Los Angeles ‘ta zor.

Hollywood

Sunset Strip ve çevresindeki lüks yerleşim yerlerini araba ile dolaştıktan sonra Hollywood’a doğru devam ettik. Her yer reklam panosuydu ama bu efsaneydi 😂😂 “We’re gonna liberate the sh** out of you” 😂😂

Reklam Panosu

Karnımızı doyurduktan sonra arabayı uygun bir yere park edip Hollywood Walk of Fame’i bulmak için dolaşmaya başladık.

Hollywood yazısı

Aklımızda bir kaç isim vardı ama güneş tepemize geçtiği için çok zorlamadık zaten geniş bir alanı kapsıyor, hepsini bulmakla uğraşmak istemedik.

Audrey Hepburn
Andrew Lloyd Webber
Neil Patrick Harris

The Last Bookstore

Kelimelerle tarif edilemez. Eski bir bankayı kitapçı / sahaf / kütüphane yapmışlar. Kasanın içinde bile kitaplar vardı. İstersen oturup kitap okuyabiliyorsun.

The Last Bookstore
Üst kata çıkarken

Üst katta ikinci el kitapların olduğu kısım herkesin fotoğraf çektirdiği yer, biraz sıra bekledik 😅

Üst kat labirent gibi

Sıra beklerken rafları karıştırmaya başladım. Ne göreyim Tayland’tan taşınırken sert kapaklı ve ağır olduğu için üzülerek geride bıraktığım Robin Hobb ‘ın Soldier Son üçlemesinin son kitabı! hem de normal ebatlarda 😍😍 ve çok ucuz! Hemen aldım tabi. Resimdeki kitap poz vermek için oraya bırakılmış 😅

The Last Bookstore

Aslında bütün bir günü sıkılmadan burada geçirebilirsin ama vakit kısıtlı olduğu için bir saat dolaşıp çıktık.

Union Station

Oradan da Union tren istasyonunu gezip evimize geri döndük.

Union Station – Tren İstasyonu
Tren istasyonu bekleme salonu

Sabahki sörf dersinden sonra bu saate kadar dolaşabilmemiz bile bir mucizeydi 😂

ABD – Araba ile Batı Yakası Turu – ilk yazıya dönmek için tıklayın